Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc |
Autor: |
Koranda, Pavel
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na dodržování výživových hodnot stravy podávané vězněným osobám s onemocněním diabetes mellitus ve Vazební věznici Olomouc v rámci Vězeňské služby České republiky. Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o doporučených nutričních hodnotách stravy podávané při nemoci diabetes mellitus. Obsahuje podrobnější specifikaci doporučených nutričních hodnot pro jednotlivé kategorie obviněných a odsouzených s nemocí diabetes mellitus. Praktická část je založena na porovnání doporučených nutričních hodnot vydaných Českou diabetologickou společností pro jednotlivé skupiny obviněných a odsouzených s nutričními hodnotami jídelníčků sestavených odborným personálem zdravotního oddělení GŘ VS ČR dle platného nařízení generálního ředitele. Analyzuje plnění doporučených hodnot chodů jídelníčků podle jednotlivých nutričních hodnot. Šetřením bylo zjištěno, že celkové doporučené nutriční hodnoty jídelníčků vězněných osob se stravním předpisem D9/250, jsou ve všech sledovaných nutričních ukazatelích překračovány. Jídelníčky obsahují doporučení pro jednotlivé druhy chodů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37344
|
Datum:
|
2016-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
41864
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet