Nutriční hodnota pepře černého a bílého

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční hodnota pepře černého a bílého

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční hodnota pepře černého a bílého
Autor: Toman, Patrik
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na nutriční hodnotu pepře černého a bílého. První část je věnována definicím a požadavkům pepře černého a bílého dle potravinářské legislativy a historií pepře. Druhá část se zabývá nutriční hodnotou a chemickým složením pepře, zejména dle obsahu alkaloidů, éterických olejů a fenolických látek. Třetí část popisuje botanický popis, pěstování, sklizeň, technologické zpracování, skladování, využití v gastronomii a vliv na zdraví člověka. Praktická část diplomové práce zahrnuje stanovení obsahu sušiny, stanovení obsahu popela a vlastní stanovení vybraných fenolických látek pepře černého a bílého.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37497
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 42068


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
toman_2016_dp.pdf 3.903Mb PDF Zobrazit/otevřít None
toman_2016_op.pdf 516.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
toman_2016_vp.pdf 497.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet