Vliv ekologických faktorů na chemické složení brambor
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| Název: | Vliv ekologických faktorů na chemické složení brambor | 
| Autor: | Vyklická, Petra | 
| Vedoucí: | Rop, Otakar | 
| Abstrakt: | Cílem mé diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek dusíku a manganu na výnos a chemické složení hlíz velmi raných brambor. Problematika byla řešena formou nádobového pokusu. Hlízy byly sklizeny po 90 dnech vegetace, kdy jsou v konzumní zralosti. Po jejich zvážení a spočítání byly analyzovány na obsah sušiny, škrobu, dusíku, hrubé bílkoviny, fosforu, manganu a jednotlivých aminokyselin. Vysoké množství dusíku použitého ke hnojení brambor mělo positivní vliv na syntézu bílkovin a zvyšovalo obsah fosforu v hlízách, ale negativně se projevilo na výnosu hlíz a obsahu škrobu v hlízách. Stupňované dávky manganu se projevily výrazně na snížení výnosu hlíz (statistická významnost však nebyla zjištěna) při současném zvyšování obsahu tohoto prvku v čerstvé hmotě bramborových hlíz. Positivní vliv měly také na syntézu škrobu, bílkovin a aminokyselin. | 
| URI: | http://hdl.handle.net/10563/3752 | 
| Datum: | 2007-05-31 | 
| Dostupnost: | Bez omezení | 
| Ústav: | Ústav potravinářského inženýrství | 
| Studijní obor: | Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: | A
5221 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
- 
Tato kolekce
 
Můj účet