Interakce biogenních aminů s vybranými sacharidy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Interakce biogenních aminů s vybranými sacharidy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Interakce biogenních aminů s vybranými sacharidy
Autor: Klimešová, Karolina
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Biogenní aminy jako produkty metabolismu mikroorganismů jsou velmi diskutovaným tématem v poslední době. Cílem této práce je charakterizovat biogenní aminy, popsat reaktivitu biogenních aminů s dalšími sloučeninami a reaktivitu sloučenin obsahujících amino skupinu. Jelikož obsahují reaktivní aminoskupinu, mohou interagovat s velkým množstvím látek, čehož může být kladně využíváno. Hlavním cílem bakalářské práce je prostudovat dosud popsané reakce biogenních aminů s vybranými sacharidy. Byly popsány reakce, kterých se účastní biogenní aminy a sacharidy mechanismem Pictet-Spenglerovy kondenzace a Maillardovy reakce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38433
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 43598


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
klimešová_2016_dp.pdf 1.731Mb PDF Zobrazit/otevřít None
klimešová_2016_op.pdf 623.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
klimešová_2016_vp.pdf 628.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet