Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním |
Autor: |
Kulendová, Tereza
|
Vedoucí: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstrakt:
|
Bílkoviny patří mezi biopolymery hojně využívané v širokém spektru aplikací. V oblastech různých druhů průmyslu, lékařství a medicínského výzkumu jsou na vlastnosti finálních výrobků kladeny vysoké požadavky. Jelikož bílkoviny, jako například kolagen, želatina a kolagenní hydrolyzát, vykazují určitý stupeň nestability vůči působení různých vlivů, je nutno jejich vlastnosti modifikovat. Ke stabilizaci a optimalizaci vlastností bílkovinných materiálů mohou být zvoleny různé způsoby síťování, díky kterému dojde k vytvoření in-termolekulárních vazeb mezi řetězci bílkoviny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/39284
|
Datum:
|
2016-01-15 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Studijní obor:
|
Inženýrství polymerů |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
44592
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet