Výzkum možnosti vyztužení sendvičových struktur pomocí polymerních žeber

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výzkum možnosti vyztužení sendvičových struktur pomocí polymerních žeber

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výzkum možnosti vyztužení sendvičových struktur pomocí polymerních žeber
Autor: Chovančík, Vít
Vedoucí: Fojtl, Ladislav
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá možností vyztužení pěnového jádra sendvičových konstrukcí polymerními žebry. Součástí studie je teoretická část, která obsahuje rešerši o problematice sendvičových konstrukcí, jejich složení a používaných materiálech, popisuje výrobu a testování se zaměřením na testování v ohybu a tlaku. V této části jsou také zmíněny dostupné informace o možnosti vyztužení sendvičových konstrukcí. Praktická část popisuje použité materiály a zaměřuje se na samotnou výrobu sendvičových konstrukcí jak bez vyztužení, tak i s vyztuženými pěnovými jádry. Změny vlastností vyztužením pěnového jádra byly ověřeny pomocí ohybové zkoušky a tlakové zkoušky. Následně byly vlastnosti vyztužené sendvičové konstrukce porovnány se sendvičovou konstrukcí bez vyztužení s totožným materiálem pěnového jádra a získané výsledky jsou diskutovány v závěru práce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39314
Datum: 2016-01-08
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav výrobního inženýrství
Studijní obor: Výrobní inženýrství
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 44648


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
chovančík_2016_dp.pdf 8.974Mb PDF Zobrazit/otevřít None
chovančík_2016_op.pdf 453.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
chovančík_2016_vp.pdf 448.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet