Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka |
Author: |
Kudelová, Michaela
|
Advisor: |
Buňka, František
|
Abstract:
|
Cílem bakalářská práce je popsat chemické změny v důsledku UHT záhřevu, doby a teploty skladování UHT mléka o různé tučnosti. V praktické části bakalářské práce je popsán a vyhodnocen skladovací experiment a změny, které nastávají během skladování UHT mléka v různých teplotách v průběhu 150 dní. Z analýz je patrné, že významný vliv na změny mlé-ka v průběhu skladování má skladovací teplota. S rostoucí skladovací teplotou jsou změny v analyzovaných parametrech markantnější. V průběhu skladování došlo k poklesu pH, nárůstu titrační kyselosti, nárůstu obsahu amoniaku a thiobarbiturového čísla. Doba ani teplota skladování významně neovlivňují obsah tuku a sušiny |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40568
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
46298
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account