Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
Autor: Machoňová, Tereza
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v potravinách a důvody, proč je dobré ji stanovovat. Stěžejní část práce je pak zaměřena na souhrn a vysvětlení tradičních a moderních metod zjišťování vlhkosti v potravinách, jejich uplatnění v potravinářských provozech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40570
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46303


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
machoňová_2017_dp.pdf 9.770Mb PDF Zobrazit/otevřít None
machoňová_2017_op.pdf 533.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
machoňová_2017_vp.pdf 638.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet