Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách |
Autor: |
Machoňová, Tereza
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v potravinách a důvody, proč je dobré ji stanovovat. Stěžejní část práce je pak zaměřena na souhrn a vysvětlení tradičních a moderních metod zjišťování vlhkosti v potravinách, jejich uplatnění v potravinářských provozech. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40570
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46303
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet