Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny
Show full item record
No preview available
Title:
|
Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny |
Author: |
Ščurková, Adriana
|
Advisor: |
Rouchal, Michal
|
Abstract:
|
Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou flavonoidů, cyklodextrinů a tvorbou supramolekulárních komplexů mezi těmito látkami. Cílem experimentální části byla syntéza flavonu a jeho úplná charakterizace pomocí IR, GC-MS, ESI-MS a NMR. Flavon spolu s kvercetinem představují ligandy, u kterých byla pomocí hmotnostní spektrometrie studována schopnost vytvářet supramolekulární komplexy s cyklodextriny. Kvercetin představuje významný antioxidant, a proto byla spektrofotometricky provedena analýza antioxidační aktivity samotného kvercetinu a jeho komplexů s nativními cyklodextriny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40582
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
46331
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account