Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny

Show full item record

No preview available
Title: Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny
Author: Ščurková, Adriana
Advisor: Rouchal, Michal
Abstract: Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou flavonoidů, cyklodextrinů a tvorbou supramolekulárních komplexů mezi těmito látkami. Cílem experimentální části byla syntéza flavonu a jeho úplná charakterizace pomocí IR, GC-MS, ESI-MS a NMR. Flavon spolu s kvercetinem představují ligandy, u kterých byla pomocí hmotnostní spektrometrie studována schopnost vytvářet supramolekulární komplexy s cyklodextriny. Kvercetin představuje významný antioxidant, a proto byla spektrofotometricky provedena analýza antioxidační aktivity samotného kvercetinu a jeho komplexů s nativními cyklodextriny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40582
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46331


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ščurková_2017_dp.pdf 3.473Mb PDF View/Open None
ščurková_2017_op.pdf 123.9Kb PDF View/Open None
ščurková_2017_vp.pdf 551.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account