Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů |
Autor: |
Lhotská, Marika
|
Vedoucí: |
Růžička, Jan
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá protimikrobními účinky N-oktylpyrrolidonu vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů, především proti laktobacilům a laktokokům, běžně využívaných v potravinářském průmyslu. Byla zjišťována minimální inhibiční koncentrace N-oktylpyrrolidonu vůči těmto mlékařským kulturám, a to metodou v tekutých živných médiích a na agarových živných půdách. Bylo provedeno srovnání a vyhodnocení těchto dvou metod. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40587
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46343
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet