Využití ultrazvuku v potravinářství
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití ultrazvuku v potravinářství |
Autor: |
Hájková, Bronislava
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Ultrazvuk řadíme mezi moderní technologie, které napomáhají při výrobě zdravých a kvalitních potravin s vysokou nutriční hodnotou za současné úspory energie a dalších faktorů významných pro ekonomiku výroby a také ochranu životního prostředí. Tato bakalářská práce nastiňuje možnosti využití ultrazvukové energie v nejrůznějších odvětvích potravinářské výroby. Úvodní část je věnována principům vzniku ultrazvukového vlnění a jeho šíření různými prostředími. V dalších kapitolách jsou popsány rozmanité aplikace ultrazvuku zahrnující procesy extrakce, sušení, mražení, přípravu bioaktivních peptidů, stejně jako inaktivaci mikroorganismů nebo kontrolu technologických procesů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40590
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46346
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet