Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie |
Autor: |
Janáčová, Jana
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční spektroskopie. Praktická část práce je zaměřena na naměření luminiscenčních spekter vybraných jedlých olejů a na jejich vyhodnocení v souvislosti s délkou záhřevu vzorků. Míru tepelné degradace vzorků pak dokreslují/dokumentují změny peroxidového čísla, čísla kyselosti a obsahu konjugovaných dienů, trienů, které byly zjištěny běžnými analytickými postupy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40594
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46355
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet