Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Autor: Janáčová, Jana
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční spektroskopie. Praktická část práce je zaměřena na naměření luminiscenčních spekter vybraných jedlých olejů a na jejich vyhodnocení v souvislosti s délkou záhřevu vzorků. Míru tepelné degradace vzorků pak dokreslují/dokumentují změny peroxidového čísla, čísla kyselosti a obsahu konjugovaných dienů, trienů, které byly zjištěny běžnými analytickými postupy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40594
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46355


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
janáčová_2017_dp.pdf 4.192Mb PDF Zobrazit/otevřít None
janáčová_2017_op.pdf 544.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
janáčová_2017_vp.pdf 534.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet