Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování |
Autor: |
Strašák, Jan
|
Vedoucí: |
Bubelová, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo sledování chemických, mikrobiologických, senzorických a texturních změn vybraných trvanlivých potravin během 12měsíčního skladování při 4 růz-ných teplotách a následné zhodnocení, zda jsou tyto potraviny vhodné jako bojové dávky potravin nebo jako potravinové dávky v krizových situacích. Bylo skladováno 8 různých trvanlivých potravin, u nichž byly předpoklady, že by mohly vydržet nežádoucí klimatické podmínky. Potraviny byly vystaveny po celou dobu skladovacího pokusu 4 různým teplo-tám (mrazírenská, chladírenská, pokojová, termostatová). U všech takto skladovaných po-travin byly v průběhu skladování odebírány vzorky, a následně se u nich sledovaly různé parametry (pH, obsah sušiny, amoniaku, bílkovin, tuku, tiobarbiturové číslo, texturní profi-lová analýza, senzorická analýza, mikrobiologická analýza). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40613
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
46391
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet