Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
Autor: Strašák, Jan
Vedoucí: Bubelová, Zuzana
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo sledování chemických, mikrobiologických, senzorických a texturních změn vybraných trvanlivých potravin během 12měsíčního skladování při 4 růz-ných teplotách a následné zhodnocení, zda jsou tyto potraviny vhodné jako bojové dávky potravin nebo jako potravinové dávky v krizových situacích. Bylo skladováno 8 různých trvanlivých potravin, u nichž byly předpoklady, že by mohly vydržet nežádoucí klimatické podmínky. Potraviny byly vystaveny po celou dobu skladovacího pokusu 4 různým teplo-tám (mrazírenská, chladírenská, pokojová, termostatová). U všech takto skladovaných po-travin byly v průběhu skladování odebírány vzorky, a následně se u nich sledovaly různé parametry (pH, obsah sušiny, amoniaku, bílkovin, tuku, tiobarbiturové číslo, texturní profi-lová analýza, senzorická analýza, mikrobiologická analýza).
URI: http://hdl.handle.net/10563/40613
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46391


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
strašák_2017_dp.pdf 3.816Mb PDF Zobrazit/otevřít None
strašák_2017_op.pdf 533.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
strašák_2017_vp.pdf 527.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet