Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Autor: Křišťálová, Nikola
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékař-ských kultur a změny vlastností sýrů holandského typu během zrání. Byly vyrobeny 4 mo-delové vzorky sýrů holandského typu o dvou různých tučnostech za použití dvou různých sýrařských kultur s odlišným složením. V průběhu 84 dnů byl sledován vliv obsahu tuku a použité kultury na pH, obsah sušiny, obsah soli, množství volných aminokyselin a texturní vlastnosti. Výsledky obsahu volných aminokyselin poukázaly na to, že intenzita proteolýzy byla nejvyšší u sýrů s nižším obsahem tuku v sušině. Texturní vlastnosti modelových sýrů byly ovlivněny zejména obsahem tuku v sušině. Rovněž byly pozorovány rozdíly ve sle-dovaných parametrech u modelových sýrů vyrobených s odlišnou kulturou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40627
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46417


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
křišťálová_2017_dp.pdf 3.386Mb PDF Zobrazit/otevřít None
křišťálová_2017_op.pdf 546.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
křišťálová_2017_vp.pdf 435.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet