Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky |
Autor: |
Čeman, Lukáš
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis fermentace syrovátky, EMP dráha a alkoholová fermentace. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na biotechnologické využití syrovátky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/41852
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
49450
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet