Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam
Autor: Gaubová, Gabriela
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na listovou a stonkovou zeleninu, především na nutriční a gastronomický význam. Stonková a listová zelenina obsahuje cenné zdroje živin, jako jsou vitaminy, minerální prvky, vláknina, chlorofyl. Je také uznávána za své antioxidační vlastnosti. Aby bylo možné zhodnotit přínosy pro zdraví člověka, v praktické části byla provedena analýza, v nichž byla stanovena antioxidační kapacita a obsah polyfenolických látek ve 100% zeleninových šťávách u 7 vzorků, které byly čerstvé a pasterované. Bylo zaznamenáno, že pasterované zeleninové šťávy mají vyšší antioxidační aktivitu, naopak u čerstvých zeleninových šťáv byl analyzován vyšší obsah polyfenolů než u pasterovaných.
URI: http://hdl.handle.net/10563/41947
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49575


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
gaubová_2018_dp.pdf 2.125Mb PDF Zobrazit/otevřít None
gaubová_2018_op.pdf 790.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
gaubová_2018_vp.pdf 769.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet