Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie | 
| Author: | 
Karásková, Barbora
 | 
| Advisor: | 
Bučková, Martina
 | 
| 
Abstract:
 | 
Bakalářská práce je věnována možnosti využití luminiscenční spektroskopie pro stanovení riboflavinu v syrovátce. Teoretická část práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátky, její získávání a využití v potravinářském průmyslu. Dále byla pozornost věnována vysvětle-ní základních principů luminiscenční spektroskopie a její využitelnosti v potravinářství.  Praktická část práce byla zaměřena na získání luminiscenčních spekter vzorků syrovátky a jejich vyhodnocení v závislosti na množství riboflavinu. Pozornost byla věnována výběru vhodných podmínek měření  volbě excitační a emisní vlnové délky a formě vzorků, které byly měřeny v pevném a kapalném stavu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/42054
 | 
| 
Date:
 | 
2018-02-02 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
49724
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account