Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský |
Autor: |
Šebístková, Alice
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se zabývá odkyselením bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský a jeho vlivem na výslednou jakost. V teoretické části je popsán technologický proces výroby bílé-ho vína, jedna z kapitol se věnuje problematice chemického odkyselování vína pomocí růz-ných metod. V praktické části je jedna z popisovaných chemických metod aplikovaná na odrůdu bílého vína Ryzlink vlašský. Pozorovány a vyhodnocovány jsou změny v kyselosti, mikroflóře a viskozitě, vzniklé v důsledku odkyselení vína. Na závěr jsou vzorky vína sen-zoricky vyhodnoceny. Zpracováním této bakalářské práce bylo zjištěno, že odkyselení mla-dého vína s hodnotou 6,5 g/l všech titrovatelných kyselin vedlo ke zhoršení jeho výsledné jakosti především chuti a vůně. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42062
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
49738
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet