Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský
Autor: Šebístková, Alice
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá odkyselením bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský a jeho vlivem na výslednou jakost. V teoretické části je popsán technologický proces výroby bílé-ho vína, jedna z kapitol se věnuje problematice chemického odkyselování vína pomocí růz-ných metod. V praktické části je jedna z popisovaných chemických metod aplikovaná na odrůdu bílého vína Ryzlink vlašský. Pozorovány a vyhodnocovány jsou změny v kyselosti, mikroflóře a viskozitě, vzniklé v důsledku odkyselení vína. Na závěr jsou vzorky vína sen-zoricky vyhodnoceny. Zpracováním této bakalářské práce bylo zjištěno, že odkyselení mla-dého vína s hodnotou 6,5 g/l všech titrovatelných kyselin vedlo ke zhoršení jeho výsledné jakosti především chuti a vůně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42062
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49738


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šebístková_2018_dp.pdf 2.602Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šebístková_2018_op.pdf 772.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šebístková_2018_vp.pdf 601.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet