Využití Ramanovy spektroskopie pro detekci a identifikaci mikroorganizmů v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití Ramanovy spektroskopie pro detekci a identifikaci mikroorganizmů v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití Ramanovy spektroskopie pro detekci a identifikaci mikroorganizmů v potravinách
Autor: Smetanová, Veronika
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá Ramanovou spektroskopií a jejím využití pro detekci a identifikaci mikroorganizmů v potravinách. V práci je stručně charakterizován princip Ramanova jevu a popis povrchově zesílené Ramanovy spektroskopie (SERS), která je využívaná pro detekci mikroorganizmů v potravinářských matricích. Pro tyto účely je metoda SERS často kombinována s imunomagnetickou separací analyzovaných buněk, což má za následek vysokou citlivost metody a také výrazné zkrácení analýzy. Pro vzájemné rozlišení mikroorganizmů jsou Ramanova spektra vyhodnocena s použitím chemometrických metod. Závěrem jsou v práci shrnuty výhody a nevýhody spojené s použitím Ramanovy spektroskopie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42065
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 49743


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
smetanová_2018_dp.pdf 2.909Mb PDF Zobrazit/otevřít None
smetanová_2018_op.pdf 652.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
smetanová_2018_vp.pdf 624.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet