Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Autor: Ćmielová, Tereza
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a popis principů a postupů stanovení jednotlivých metod pro určení fyzikálně-chemických charakteristik bílých, růžových a červených vín. U těchto vín byla stanovena hustota, veškeré titrovatelné kyseliny, pH, polyfenoly, antokyany, barevná intenzita a odstín červených vín, volný a veškerý oxid siřičitý a trichromatické charakteristiky. V této části jsou rovněž prezentovány dosažené výsledky společně s diskuzí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42095
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49812


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ćmielová_2018_dp.pdf 2.125Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ćmielová_2018_op.pdf 531.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ćmielová_2018_vp.pdf 528.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet