Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích |
Autor: |
Strašáková, Monika
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Předmětem této práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích a v závislosti na jejich změnách během chladírenského skladování při 6 °C. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby skladování. Vzorky byly připraveny derivatizací s dansylchloridem a ke stanovení biogenních aminů byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie. Ve všech vzorcích byl detekován tyramin. Nejvyšší obsah biogenních aminů byl zaznamenán v množství 961,1 mg/kg. Takové množství může znamenat zdravotní riziko pro konzumenty. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42103
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
49830
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet