Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra
Autor: Dlabajová, Andrea
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu dekarboxyláza-pozitivních (Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946) a degradujících kmenů mikroorganizmů (Micrococcus luteus BD29 a Pseudomonas fulva BD13) na obsah biogenních aminů u modelového vzorku sýra holandského typu v průběhu 88 denního zrání. Sledována byla také texturní profilová analýza, chemická analýza a zastoupení mikroorganizmů v průběhu zrání sýru. Ve všech vzorcích byl detekován pouze tyramin. Z výsledků je patrné, že přídavek biogenní aminy degradujících kmenů snižuje produkci tyraminu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42116
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49851


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
dlabajová_2018_dp.pdf 2.936Mb PDF Zobrazit/otevřít None
dlabajová_2018_op.pdf 675.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
dlabajová_2018_vp.pdf 536.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet