Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Autor: Hýlková, Aneta
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Biogénne amíny sú prítomné vo fermentovaných výrobokoch, medzi ktoré pivo patrí. Ich prezencia spolu v spojení s alkoholom môže byť pre istú skupinu ľudí nebezpečná. Na prí-tomnosť biogénnych amínov bolo analyzovaných 115 vzoriek pív pochádzajúcich z 35 českých mikropivovarov. Obsah biogénnych amínov sa analyzoval prostredníctvom HPLC metódy ihneď po zakúpení pív a potom aj po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivos-ti.V každej vzorke boli detekované aspoň 2 biogénne amíny a u každej vzorky bola zistená prítomnosť tyramínu. Celkový obsah biogénnych amínov vyšší ako 100 mg/l bol zistený u 11 vzoriek pív po ich zakúpení a u 14 vzoriek pív po uplynutí dátumu minimálne trvanli-vosti. Niektoré vzorky by u citlivých jedincov mohli spôsobovať zdravotné komplikácie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42754
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46321


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hýlková_2018_dp.pdf 3.670Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hýlková_2018_op.pdf 541.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hýlková_2018_vp.pdf 496.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet