Význam fortifikace potravin vitaminem D
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam fortifikace potravin vitaminem D |
Autor: |
Tillerová, Markéta
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na vitamin D a jeho přínos pro lidskou výživu. Popisuje jeho charakteristiku, metabolismus a funkci v lidském organismu. Součástí práce je popis významu vitaminu D ve výživě, zdravotní důsledky deficitu a jeho výskyt v potravinách. Další část práce je věnována současnému stavu v příjmu vitaminu D. V poslední části je popsána fortifikace výrobků vitaminem D a sortiment produktů fortifikovaných vitaminem D dostupných na českém trhu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/43811
|
Datum:
|
2019-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
49693
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet