Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Autor: Dvořáková, Monika
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: V této diplomové práci byla hodnocena fyzikálně chemická charakterizace tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Bylo hodnoceno bílé víno odrůdy Chardonnay, růžové víno odrůdy Cabernet Sauvignon Rosé a červené víno odrůdy Merlot. Teoretická část popisuje charakteristiku daných odrůd vinné révy, oblasti pěstování, technologii výroby vína a fyzikálně - chemické vlastnosti. Praktické části byly hodnoceny konkrétní metody k porovnání fyzikálně - chemických charakteristik, jako hustota vína, pH vína, obsah siřičitanů, stanovení množství veškerých titrovatelných kyselin, polyfenolů, antokyanů, obsah barviv v červených a růžových vínech a trichromatické charakteristiky. V této části byly popsány principy metod. V porovnání výsledků nebyl stanoven významný rozdíl v porovnání hustot a trichromatických charakteristik mezi jednotlivými vzorky vín. Ostatní metodiky stanovení byly statisticky významné.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45445
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 53092


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
dvořáková_2019_dp.pdf 1.912Mb PDF Zobrazit/otevřít None
dvořáková_2019_op.pdf 695.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
dvořáková_2019_vp.pdf 702.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet