Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín |
Autor: |
Dvořáková, Monika
|
Vedoucí: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstrakt:
|
V této diplomové práci byla hodnocena fyzikálně chemická charakterizace tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Bylo hodnoceno bílé víno odrůdy Chardonnay, růžové víno odrůdy Cabernet Sauvignon Rosé a červené víno odrůdy Merlot. Teoretická část popisuje charakteristiku daných odrůd vinné révy, oblasti pěstování, technologii výroby vína a fyzikálně - chemické vlastnosti. Praktické části byly hodnoceny konkrétní metody k porovnání fyzikálně - chemických charakteristik, jako hustota vína, pH vína, obsah siřičitanů, stanovení množství veškerých titrovatelných kyselin, polyfenolů, antokyanů, obsah barviv v červených a růžových vínech a trichromatické charakteristiky. V této části byly popsány principy metod. V porovnání výsledků nebyl stanoven významný rozdíl v porovnání hustot a trichromatických charakteristik mezi jednotlivými vzorky vín. Ostatní metodiky stanovení byly statisticky významné. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45445
|
Datum:
|
2019-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
53092
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet