Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
Autor: Ďuricová, Kateřina
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Vý-roba hořké čokolády je popsána od pěstování kakaových bobů přes dílčí kroky, které zahr-nují míchání, válcování, konšování, temperaci, formování, chlazení a balení výrobku. Práce zahrnuje i legislativní vymezení jednotlivých druhů čokolád. V praktické části jsou zaznamenány výsledky analyticko-senzorických měření, a to pH, textura a reologické vlastnosti. V experimentální části byl pozorován rostoucí trend tvrdosti modelových vzorků hořké čokolády v průběhu skladování. Trend meze toku a viskozity byl velmi obdobný, kdy s dobou skladování veličiny rostly a poté klesaly.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45488
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53159


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ďuricová_2019_dp.pdf 2.206Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ďuricová_2019_op.pdf 692.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ďuricová_2019_vp.pdf 681.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet