Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Autor: Swaczynová, Kateřina
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45521
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53212


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
swaczynová_2019_dp.pdf 1.752Mb PDF Zobrazit/otevřít None
swaczynová_2019_op.pdf 651.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
swaczynová_2019_vp.pdf 611.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet