Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu |
Autor: |
Swaczynová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45521
|
Datum:
|
2019-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
53212
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet