Příprava a charakterizace emulzních systémů na bázi nanocelulosy a proteinu vhodných pro lyofilizaci

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava a charakterizace emulzních systémů na bázi nanocelulosy a proteinu vhodných pro lyofilizaci

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava a charakterizace emulzních systémů na bázi nanocelulosy a proteinu vhodných pro lyofilizaci
Autor: Hlaváčová, Eliška
Vedoucí: Urbánková, Lucie
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací emulzních systémů s enkapsulovaným kurkuminem na bázi celulózy a proteinu, dále lyofilizací těchto emulzí a charakterizací jejich produktů. V teoretické části práce je popsána problematika emulzí a možnosti jejich stabilizace, dále je rozebrán pojem enkapsulace a popsán proces lyofilizace včetně použití kryoprotektantů. Praktická část diplomové práce je zaměřena na přípravu a stabilizaci emulzí kombinací nanocelulózových částic a kaseinátu sodného jako nosiče aktivní látky (kurkuminu), a jejich následnou lyofilizaci. Připravené emulze byly charakterizovány vizuálním pozorováním, měřením velikosti a distribuce emulzních kapek a mikroskopií. Lyofilizované emulze byly rovněž pozorovány vizuálně, byla určena jejich mikrostruktura, a dále byla sledována rekonstituce a uvolňování aktivní látky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/46908
Datum: 2021-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Biomateriály a kosmetika
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59070


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hlaváčová_2021_dp.pdf 2.891Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hlaváčová_2021_op.pdf 902.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hlaváčová_2021_vp.pdf 242.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet