Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků
Autor: Jiříčková, Hana
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Tato diplomová práce zkoumá vliv různých doporučených stabilizátorů na jakost termizo-vaných sýrů. Počáteční experimenty s rozsáhlým souborem stabilizátorů byly realizovány na výrobním zařízení ve školním poloprovoze. Následovalo hodnocení těchto výrobků a doporučení redukovaného počtu stabilizátorů pro další výroby. Po ukončení výběru byly doporučeny dva nejlepší stabilizátory mlékárně Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži pro plnou standardní výrobu, s daným technologickým postupem, která byla provedena na provozním zařízení mlékárny Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži. Termizované sýry byly podrobeny chemické, senzorické a mikrobiologické analýze. Reo-logické vlastnosti se posoudily dynamickou oscilační reometrií. Popsanými metodami byly vybrány dva nejvhodnější stabilizátory do termizovaných sýrů a z těchto dvou doporučen mlékárně Kromilk spol. s r. o. stabilizátor NATUR TERMIX B1, který nejlépe ovlivnil jakost termizovaného sýru a je ekonomicky nejvýhodnější, takže mlékárna při dodržení kvalitativních standardů dosáhne i ekonomicky výhodné výroby.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4698
Datum: 2007-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 5192


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jiříčková_2007_dp.pdf 1.127Mb PDF Zobrazit/otevřít
jiříčková_2007_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jiříčková_2007_op.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet