Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů
Autor: Machů, Tereza
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Tato diplomová práce byla zaměřena na výrobu mléčných dezertů s přídavkem vybraných hydrokoloidů, kterými byly kappa-karagenan, furcellaran a alginát sodný v koncentracích 0,5-2,0 % (w/w). Modelové vzorky byly vyrobeny ze směsi plnotučného mléka, nositelů škrobu, sacharózy a stabilizační směsi. U vyrobených vzorků mléčných dezertů byla provedena chemická analýza (stanovení pH, obsah sušiny), test stability, reologická analýza, stanovení aktivity vody a bobtnavosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47347
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 59692


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
machů_2021_dp.pdf 1.503Mb PDF Zobrazit/otevřít None
machů_2021_op.pdf 760.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
machů_2021_vp.pdf 718.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet