Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů |
Autor: |
Machů, Tereza
|
Vedoucí: |
Salek, Richardos Nikolaos
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce byla zaměřena na výrobu mléčných dezertů s přídavkem vybraných hydrokoloidů, kterými byly kappa-karagenan, furcellaran a alginát sodný v koncentracích 0,5-2,0 % (w/w). Modelové vzorky byly vyrobeny ze směsi plnotučného mléka, nositelů škrobu, sacharózy a stabilizační směsi. U vyrobených vzorků mléčných dezertů byla provedena chemická analýza (stanovení pH, obsah sušiny), test stability, reologická analýza, stanovení aktivity vody a bobtnavosti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47347
|
Datum:
|
2020-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
59692
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet