Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky |
Autor: |
Kouřilová, Lenka
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zabývá využitím Ramanovy spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů syrovátky. První část je zaměřena na popis syrovátky, její chemické složení, základní rozdělení dle způsobu získávání, technologii získávání a praktické použití syrovátky v potravinářství. Dále je stručně charakterizována Ramanova spektroskopie, její historie, obecný princip a techniky zesílení. Na závěr se práce zabývá interpretací spekter se zaměřením na bílkoviny syrovátky a také laktózu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47529
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
53187
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet