Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky
Autor: Kouřilová, Lenka
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Tato práce se zabývá využitím Ramanovy spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů syrovátky. První část je zaměřena na popis syrovátky, její chemické složení, základní rozdělení dle způsobu získávání, technologii získávání a praktické použití syrovátky v potravinářství. Dále je stručně charakterizována Ramanova spektroskopie, její historie, obecný princip a techniky zesílení. Na závěr se práce zabývá interpretací spekter se zaměřením na bílkoviny syrovátky a také laktózu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47529
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 53187


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kouřilová_2020_dp.pdf 1.050Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kouřilová_2020_op.pdf 823.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kouřilová_2020_vp.pdf 829.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet