Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek |
Autor: |
Sedláčková, Michala
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis výroby ovocných kvasů, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů. V první části jsou popsány běžně používané druhy ovoce a jeho chemické složení. V následující části je uveden detailní popis přípravy ovocného kvasu a průběhu kvašení, kterého se využívá pro výrobu ovocných pálenek. Tato práce také obsahuje informace o možném výskytu mikroorganismů v kvasu. V poslední části jsou charakterizovány potenciální vady vyskytující se při špatném zpracování kvasu a jsou zde také charakterizovány nejvíce používané kvasné nádoby. Poslední část také obsahuje krátký úvod do výroby calvadosu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48647
|
Datum:
|
2020-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
55360
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet