Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře |
Autor: |
Skýpalová, Petra
|
Vedoucí: |
Gál, Robert
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na sledování kvality a údržnosti kuřecího masa v závislosti na typu balení v ochranné atmosféře, včetně srovnání s vakuovým balením masa. V teoretické části práce je popsána charakteristika drůbežího masa a procesů probíhajících v průběhu skladování, jsou zde zhodnoceny jednotlivé technické plyny použité v experimentální části pro balení masa a princip použití modifikované atmosféry. Praktická část práce se zabývá chemickou a mikrobiologickou analýzou masa z pohledu parametrů, které jsou ukazateli trvanlivosti kuřecího masa. Je zde popsán postup balení v ochranné atmosféře i kontrolní měření obsahu plynů v balení masa. Závěr patří srovnání výsledků s vědeckými poznatky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49001
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
55866
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet