Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Příprava a vlastnosti emulzních gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného |
Autor: |
Tatarková, Lenka
|
Vedoucí: |
Kašpárková, Věra
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzních gelů z Pickeringových emulzí stabilizovaných dvěma typy částic, a to nanokrystalickou celulózou (CNC) a kaseinátem sodným (CAS). Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami emulzí, jejich vlastnostmi a přípravou. Dále zpracovává tematiku stabilizujících částic, jejich fyzikálně-chemických vlastností a využití. V poslední kapitole je přiblížena problematika přípravy a použití emulzních gelů (oleogelů). Praktická část práce je věnována přípravě CNC a CAS disperzí následně využitých k formulaci emulzí a oleogelů, jejichž dispergovanou fázi tvoří hexadekan a olivový olej. Připravené emulze byly charakterizovány pomocí měření velikosti a distribuce emulzních kapek, mikroskopií, a sledováním jejich dlouhodobé stability. U výsledných oleogelů pak bylo analyzováno množství uvolněného oleje a byly stanoveny jejich viskoelastické vlastnosti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49090
|
Datum:
|
2020-01-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
56079
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet