Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic |
Autor: |
Hamáček, Jiří
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšenice s netradiční barvou zrna, zejména na jejich nutriční hodnoty, vliv na lidské zdraví a jejich praktické využití. Dále je práce zaměřena na možnosti výroby různých druhů sušenek a jejich texturní vlastnosti. Praktická část je zaměřena na výrobu sušenek dle různých metod ze sedmi různých druhů mouk získaných z běžných, ale i netradičně zabarvených odrůd pšenice. Dalším bodem je stanovení texturních vlastností těst, jako je pevnost, houževnatost a lepivost, ale i konečných výrobků, kde nejdůležitější texturní vlastností je tvrdost. V poslední řadě pak určit vliv jednotlivých druhů mouk a použitých metod na senzorické vlastnosti sušenek. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/50368
|
Datum:
|
2021-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet