Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Autor: Hamáček, Jiří
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšenice s netradiční barvou zrna, zejména na jejich nutriční hodnoty, vliv na lidské zdraví a jejich praktické využití. Dále je práce zaměřena na možnosti výroby různých druhů sušenek a jejich texturní vlastnosti. Praktická část je zaměřena na výrobu sušenek dle různých metod ze sedmi různých druhů mouk získaných z běžných, ale i netradičně zabarvených odrůd pšenice. Dalším bodem je stanovení texturních vlastností těst, jako je pevnost, houževnatost a lepivost, ale i konečných výrobků, kde nejdůležitější texturní vlastností je tvrdost. V poslední řadě pak určit vliv jednotlivých druhů mouk a použitých metod na senzorické vlastnosti sušenek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50368
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hamáček_2022_dp.pdf 1.802Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hamáček_2022_op.docx 81.33Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None
hamáček_2022_vp.pdf 733.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet