Texturní charakteristiky sójových bílkovin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Texturní charakteristiky sójových bílkovin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Texturní charakteristiky sójových bílkovin
Autor: Masič, Jakub
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá texturními charakteristikami sójových bílkovin. V teoretické části práce informuje o zařazení sójových bobů k luštěninám, o jejich historii a tradičních potravinách vyrobených ze sóji. Dále poskytuje zjednodušené poznatky o významných složkách sójových bobů, mezi které patří i sójové bílkoviny a o faktorech schopných ovlivnit technologickou kvalitu sójových bobů. Praktická část byla zaměřena na výzkum vlivu různých pěstitelských podmínek a odrůd na texturní vlastnosti sójových bílkovin, které byly extrahovány ze sójového nápoje pomocí srážedla a lisovány do bloků tofu. Kromě toho byla provedena měření vlhkosti vzorků a výtěžnosti. Vlhkost jednotlivých vzorků kolísala v rozmezí 75 - 85 %. Výsledky experimentu ukázaly mírné rozdíly v texturních vlastnostech mezi jednotlivými odrůdami, a rozdíly mezi konvenčně a BIO pěstovanou sójou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50829
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
masič_2022_dp.pdf 1.732Mb PDF Zobrazit/otevřít None
masič_2022_op.docx 81.97Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None
masič_2022_vp.pdf 730.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet