Enkapsulace aktivních látek s využitím protein-polysacharidových komplexů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Enkapsulace aktivních látek s využitím protein-polysacharidových komplexů |
Autor: |
Botková, Sabina
|
Vedoucí: |
Urbánková, Lucie
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá systémy, které jsou vhodné pro enkapsulaci aktivních látek. Zabývá se rovněž interakcemi mezi proteiny a polysacharidy, u kterých je možný vznik komplexů. Dále jsou charakterizovány i aktivní látky vhodné pro enkapsulaci do komplexů. V rámci experimentální části byly připraveny komplexy chitosan/kaseinát sodný a chitosan/hydrolyzát sójového proteinu s obsahem aktivní látky (curcumin). Byly sledovány fyzikálně-chemické vlastnosti jednotlivých biopolymerů a komplexů, jako je zeta potenciál, velikost části a mikrostruktura komplexů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/51113
|
Datum:
|
2022-02-25 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Biomateriály a kosmetika |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet