Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu
Autor: Janalíková, Aneta
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá popisem technologií, které umožňují efektivní frakcionaci mléčných složek a to především separací dvou hlavních bílkovin mléka, kaseinů a syrovátky. Mezi klíčovou technologii, které je v práci věnována největší pozornost, patří membránová technologie, jejíž uplatnění v průmyslu postupně roste vzhledem k její šetrnosti, získání kvalitního produktu a ekonomickým podmínkám výroby. Dále jsou zmíněny i standartní postupy využívané v průmyslu jako je enzymatické či kyselé srážení při výrobě sýrů a vysolování. Poslední část práce je zaměřena na aplikaci jednotlivých proteinových koncentrátů a izolátů v různých odvětvích, počínaje potravinářstvím až po kosmetický průmysl.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51304
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
janalíková_2022_dp.pdf 1.521Mb PDF Zobrazit/otevřít None
janalíková_2022_op.pdf 837.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
janalíková_2022_vp.pdf 827.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet