Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu |
Autor: |
Janalíková, Aneta
|
Vedoucí: |
Pachlová, Vendula
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se zabývá popisem technologií, které umožňují efektivní frakcionaci mléčných složek a to především separací dvou hlavních bílkovin mléka, kaseinů a syrovátky. Mezi klíčovou technologii, které je v práci věnována největší pozornost, patří membránová technologie, jejíž uplatnění v průmyslu postupně roste vzhledem k její šetrnosti, získání kvalitního produktu a ekonomickým podmínkám výroby. Dále jsou zmíněny i standartní postupy využívané v průmyslu jako je enzymatické či kyselé srážení při výrobě sýrů a vysolování. Poslední část práce je zaměřena na aplikaci jednotlivých proteinových koncentrátů a izolátů v různých odvětvích, počínaje potravinářstvím až po kosmetický průmysl. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/51304
|
Datum:
|
2021-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet