Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb
Autor: Pasz, Daniel
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Diplomová práce navazuje na téma bakalářské práce, a pojednává tedy o zpracování masa dravých druhů sladkovodních ryb prodejných v České republice. Tato práce se skládá ze dvou částí, z teoretické části, ve které je popsáno detailní složení rybího masa a jeho spotřeba v České republice, a z experimentální části. V teoretické části je dále charakterizováno zpracování rybího masa cestou strojní a také běžnou ruční prací. Popsáno je též hodnocení jakosti rybího masa a patřičné zkoušky. V experimentální části bylo cílem diplomové práce provést vlastní proces bourání rybího masa na určité produkty vhodné pro prodej v obchodních sítích a samotné stanovení výtěžností masa dravých druhů sladkovodních ryb. K experimentu bylo využito 10 kusů Sumce velkého, 15 kusů Štiky obecné a 15 kusů Pstruha lososovitého duhového. Všechny kusy byly tržní a přibližně stejné velikosti. V poslední řadě porovnává výsledky s firmami pohybujícími se ve stejném oboru, jako jsou zpracovny ryb obecně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51712
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
pasz_2022_dp.pdf 5.093Mb PDF Zobrazit/otevřít None
pasz_2022_op.pdf 731.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
pasz_2022_vp.pdf 716.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet