Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách |
| Author: |
Žáková, Petra
|
| Advisor: |
Mišurcová, Ladislava
|
|
Abstract:
|
Vláknina je důležitou nutriční složkou potravy. Cílem diplomové práce bylo zjistit možnosti stanovení vlákniny v mořských a sladkovodních řasách a vybrat nejvhodnější metodu pro tuto surovinu. Vláknina byla stanovena oxidační hydrolýzou, metodou podle Henneberg-Stohmanna a enzymaticky. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5335
|
|
Date:
|
2008-05-16 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Grade for thesis and defense:
|
A
8082
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account