Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce |
Autor: |
Sedláčková, Michala
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Obsahem diplomové práce je analýza aromatických látek a organických kyselin ve vybraných ovocných destilátech a jejich senzorické hodnocení. V teoretické části je popsána základní charakteristika ovoce, jeho chemické složení, rozebrán technologický postup výroby kvasu, alkoholové kvašení a základní vady, které se v kvasech mohou vyskytovat. Dále se diplomová práce věnuje procesu destilace, destilačnímu zařízení a základním úpravám u destilátů. Poslední kapitoly pojednávají o chemickém složení destilátů a procesu zrání. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53644
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet