Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva |
Autor: |
Janišová, Michaela
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Náplní této bakalářské práce jsou aspekty ovlivňující kvalitu čepovaného piva. Ovlivnění těchto aspektů začíná již při výběru surovin. Je potřeba vybírat suroviny vysoké kvality a náležitých vlastností, potřebných pro výrobu kvalitního piva. Dalším krokem je správný postup výroby a také zabránění mikrobiální kontaminace při výrobě. Největší problém nastává v případě kontaminace bakteriemi mléčného kvašení. Výsledná chuť načepovaného piva je dále ovlivněna i po jeho výrobě. Důležité je dodržování podmínek skladování pivních sudů, výběr vyhovujícího tlačného plynu či sanitace výčepu. Konečným krokem je správně připravené pivní sklo a vyškolený personál, který dokáže, jak pivo správně načepovat, tak i prezentovat zákazníkovi pro dobrý celkový dojem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53874
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Gastronomické technologie |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet