Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů |
Autor: |
Mišeková, Lucie
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na charakteristiku levandule, šalvěje a hřebíčku, na jejich složení, zdravotní účinky, antioxidační aktivitu a využití těchto bylin. Také jsou v práci popsány jednotlivé antioxidanty a metody, které jsou používány ke stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolických látek. Praktická část se zaměřuje na spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity pomocí metod ABTS a DPPH a stanovení celkového obsahu polyfenolů pomocí Folin-Ciocalteuova činidla ve vodných, methanolových a ethanolových extraktech. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/54151
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a analýza potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet