Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk |
Autor: |
Grimová, Michaela
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala výrobou oplatek z různých druhů rýžové mouky. Téma je aktuální z důvodu jeho možností výzkumu v oblasti bezlepkové výživy. Vzhledem k tomu, že rýžová mouka jakožto bezlepková neobsahuje lepek, bylo náročné vytvořit homogenní těsto k výrobě tradičních oplatek. Mým cílem bylo vyrobit rýžové oplatky, které by jak vizuálně, tak senzoricky vyhovovaly požadavkům na daný typ výrobku, díky čemuž by vznikla možnost rozšíření dané potraviny na trhu. Mezi hlavní zjištění patří, že vliv granulace je viditelný vzhledem k pojivosti těsta a že délka skladování má vliv jak na strukturní, tak senzorické vlastnosti oplatek. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/55661
|
Datum:
|
2024-01-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet