Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Autor: Gajárková, Jitka
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce je charakterizována meduňka lékařská a hluchavka bílá, jejich vlastnosti a složení, dále popis antioxidantů a metod využívaných k jejich stanovení. Praktická část se zabývá stanovením celkového obsahu polyfenolických látek a analýzou vybraných fenolických látek v extraktech meduňky a hluchavky metodou HPLC s DAD detekcí. Také byla určena antioxidační aktivita spektrofotometrickými metodami s DPPH (IC50) a ABTS v závislosti na dvou extrakčních teplotách při přípravě extraktů meduňky a hluchavky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/56385
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
gajárková_2024_dp.pdf 1.719Mb PDF Zobrazit/otevřít None
gajárková_2024_op.pdf 763.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
gajárková_2024_vp.pdf 230.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet