Prášková reologie práškových mléčných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Prášková reologie práškových mléčných výrobků |
Autor: |
Sovková, Irena
|
Vedoucí: |
Lapčík, Lubomír
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce jsou popsány práškové materiály využívané v potravinářství. Jsou specifikovány rostlinné náhražky mléka, využívané zejména pro přípravu instantních nápojů. Dále jsou diskutovány metody práškové reologie vztahující se k měření příslušných potravinářských matric. V praktické části diplomové práce jsou zkoumány tokové křivky práškových vzorků mléka, kaseinátu sodného a rostlinných náhražek mléka s využitím práškového reometru. Pro jednotlivé vzorky jsou naměřeny a porovnány následující reologické parametry: kohezivita, mez kluzu, hlavní napětí, menší konsolidační napětí, index toku, vnitřní úhel tření, objemová hmotnost. Výsledky jsou graficky vyjádřeny ve formě tokových křivek a Mohrových kružnic napětí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/56468
|
Datum:
|
2024-01-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet