Chemické charakteristiky brokolice
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Chemické charakteristiky brokolice |
Autor: |
Bačáková, Marie
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo stanovení biologicky aktivních látek brokolice (Brassica oleracea convar. Italica) jako je škrob, chlorofyl, fosfor, beta-karoten a vitamin C. Pozornost byla také věnována obsahu těžkých kovů. Ke stanovení beta-karotenu a vitaminu C byla použita chromatografická metoda HPLC-ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a op-timální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v brokolici. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5742
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8034
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet