Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace
Autor: Bazalová, Gabriela
Vedoucí: Pavlačková, Jana
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na problematiku péče o rty a možnosti využití vedlejších živočišných produktů v kosmetice. Popsána byla stavba a vývoj rtů, přípravky používané na rty, klíčové složky a pohled na živočišné suroviny. Náplní praktické části byla příprava a charakterizace balzámů na rty s obsahem přečištěného a hydrolyzovaného dančího loje. Byla stanovena mikrobiologická a tepelná stabilita, charakterizovány tepelné vlastnosti, teplota skápnutí a senzorické vlastnosti balzámů a zhodnocen byl také jejich vliv na vybrané biofyzikální parametry kůže. Formulace prokázaly schopnost inhibovat růst mikroorganismů a vykazovaly vhodné fyzikální vlastnosti. Pozorován byl pozitivní vliv na bariérovou funkci kůže.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58276
Datum: 2025-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet