Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů |
Autor: |
Miklová, Libuše
|
Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
Abstrakt:
|
Práce je především praktického charakteru. Zabývá se výrobou domácích svatebních koláčků. Hlavně jde o porovnání kvality tvarohu, konkrétně zabránění uvolňování syrovátky s použitím vhodného stabilizátoru. Dosud byla výroba realizována bez přídavku stabilizátoru, což zhoršovalo senzorickou jakost koláčů. Dále zde popisuji fyzikální i chemické vlastnosti mouky, porovnání pšeničné a žitné mouky a jejich použití při pekárenské výrobě. Složení použitých surovin je popsáno do podrobností. Zmiňuji se také o tom, že stabilizátory jsou vyrobeny z modifikovaných škrobů používaných v pekárenském průmyslu. Část bakalářské práce se věnuje i chemickým a biochemickým změnám v kvasech a těstech při výrobě pečiva. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6031
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
8011
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet