Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo |
Autor: |
Říhová, Alena
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo porovnat účinnost 6 zlepšujících přípravků pro běžné pečivo ve dvou koncentracích. Jejich vliv na technologickou jakost mouk byl hodnocen pomocí dostup-ných reologických přístrojů -extenzografu, amylografu a alveogfrafu. Stanovení bylo pro-vedeno paralelně na dvou vzorcích mouky. Zjištěné hodnoty uvedených nepřímých metod byly ověřeny laboratorním pekařským pokusem. Ten byl pokládán, jako jediná přímá metoda, za rozhodující kritérium při hodnocení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6620
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8022
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet